De optimale gebruikservaring van deze website wordt het best gegarandeerd op een desktop of laptop vanwege de complexiteit van de functionaliteiten en het ontwerp.

Aanleverspecifitaties

Aanleverspecifitaties

Bestandstype

Bestanden dienen te worden aangeleverd in onderstaande bestandsformaten:

 • PDF

 • EPS (snijtekens)

 • TIFF (snijtekens)

 • JPG/JPEG AI (snijtekens)

 • PNG (grootste pixelformaat)

 • Ai

  Overige formaten in overleg. Let op dat alle bestanden in outlines/lettercontouren aangeleverd worden. Wij accepteren alleen PDF en EPS bestanden met snijtekens. Onze voorkeur gaat uit naar een EPS bestand. Hierbij moeten alle bitmap afbeeldingen minimaal 300 DPI zijn. Bestanden met een resolutie van minder dan 300 DPI verliezen kwaliteit tijdens het drukken. Alle teksten dienen in outlines/lettercontouren te worden omgezet. Verlooptinten en transparanties moeten worden afgevlakt of gerasterd.

  Aanleveren van bestanden

  Bestanden kan je bij voorkeur aanleveren via onze “upload- & controle systeem” (gratis). De bestanden worden dan op alle belangrijke punten gecontroleerd. Er wordt een certified PDF bestand aangemaakt dat volledig drukklaar is. U kan gemakkelijk uw bestand in een stramien plaatsen, welke exact op formaat is van het door u bestelde drukwerk. Indien uw bestand niet de juiste afmetingen heeft kunt u het schalen. U kunt tevens uw bestanden ook aanleveren via “upload” (gratis). Uw bestanden worden dan op de achtergrond door ons systeem gecontroleerd. Indien de bestanden niet voldoen aan onze criteria, nemen wij contact met u op. Tevens kunt u de bestanden (onder vermelding van uw ordernummer) mailen naar: contact@tshirtdesigner.nl Bestanden die op een andere manier worden aangeleverd dan via het “upload- en controlesysteem” of via “upload” worden door onze vakkundige medewerkers gecontroleerd. Als de bestanden om één of andere reden niet goed door de controle komen, nemen wij uiteraard contact met u op om u te voorzien van informatie.

page1image537961888page1image537962368

Tshirtdesigner.nl kan niet aansprakelijk gesteld worden voor door u gemaakte fouten bij de aanlevering. Denk hierbij aan grammaticale fouten, verlooptinten en rasters, onjuiste kleuren, etc. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden. Alle bestanden en e-mails dienen duidelijk te verwijzen naar de betreffende order (zet het bestelnummer als onderwerp in de e-mail).

Formaat en snijmarge

Bestanden voor drukwerk dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten. N.B.: houd hierbij rekening met 3 mm. snijmarge / afloop aan alle zijden. Tekst- en beeldelementen in deze marge worden afgesneden en komen in het netto formaat te vervallen. Let er dus a.u.b. goed op dat belangrijke teksten en/of beelden voldoende uit de kant blijven. Bij canvas vragen wij u om een marge van 2cm rondom.

Kleuren en kleurcodes

Full color (4/0 – 4/4) bestanden dienen te worden opgemaakt in CMYK. Wij accepteren JPEG, TIFF, PDF, AI of EPS bestanden. Let op: PMS kleuren moeten bij full color drukwerk worden omgezet naar CMYK. De maximale kleurdekking bij full color drukwerk is ongeveer 300%. Wanneer u bijvoorbeeld zwart in full color opmaakt, let dan op dat zwart ook echt 100% zwart is en geen 100% cyaan, 100% magenta, 100% yellow en 100% black. Een mix van 400% (dus hoger dan 300%) kan vlekken en andere storende factoren in uw drukwerk veroorzaken. Aanbevolen wordt niet meer dan 250% kleurdekking te geven bij CMYK. 1-, 2- en 3- kleurig drukwerk dient te worden opgemaakt in PMS (solid colors). Deze kleurcodes moeten meegegeven worden in het document. Wanneer er een “doorschijnende” kleur wordt toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat +/- 10% de minimale doorschijnendheidfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit.

Microsoft Word

Microsoft Word bestanden kunnen wij helaas niet drukken. De resolutie is hiervoor niet voldoende. Wij kunnen deze bestanden wel voor u omzetten naar drukbare bestanden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

page2image537641808page2image537642224page2image537642576page2image537642928

Verlooptinten en transparanties

Verlooptinten en transparanties kunnen bij het drukken problemen veroorzaken. Het is verstandig deze te rasteren of af te vlakken. Aanleveren met transparanties of verlooptinten is voor eigen risico. Lijnen mogen niet dunner zijn dan 0,25 pt. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt. te hebben.

page3image538082224